Social Icons

.

Pages

Kalbe Dost Kırmızı Besinler ve Faydaları

Kırmızı besinler özellikle kalp rahatsızlıklarına iyi gelirken aynı zamanda kansere karşı da etkili oluyor..

Kırmızı renkli sebzeler bitkisel kimyasallardan flavonoidleri içerir ve bu bileşikler sindirimsolunum sistemi hastalıkları, kalp hastalıkları, kronik nörolojik hastalıklar ve bazı kanser türleri üzerinde risk azaltıcı etkiye sahiptir.

Çilek: Bol C vitamini içerir. Enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Antioksidandır, kansere karşı koruyucudur.

Kırmızı erik: Kansızlığın en iyi ilaçları arasındadır.

Domates: Likopen sayesinde yemek borusu, mide, kolon-rektum ve prostat kanserlerini önler.

Kuşburnu: Kalp ve damar hastalıklarını önleyici etkisi çok büyüktür.

Kırmızı elma: Potasyum açısından zengindir. Kemik ve diş sağlığını koruduğu gibi solunum yolları açısından da hayati faydalar sağlar.

Kırmızı biber: Kırmızı biberler, yeşil olanlardan iki kat daha fazla C vitamini içerir. Felç ve inme riskini yüzde 30 azaltır. Damarların genç kalmasını sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kırmızı fasulye: Kırmızı fasulyenin içinde bulunan ‘phytonutrients’ vücudun kendi antioksidanlarını üretmesine yardımcı olur ve hücrelerini kanserden korur. Ayrıca kalp hastalıklarına ve erken yaşlanmaya karşı da etkin şekilde mücadele eder.

Kırmızı greyfurt: Kansere ve kalp hastalıklarına karşı iyi gelir.

Kırmızı üzüm: Hem kansızlığa iyi gelir hem kalp ve damarları korur. Aynı zamanda vücudu temizler ve gençleştirir.

Böğürtlen: Genç kalmak ve cildi taze tutmak için en iyi besinler arasında gelir. Kansere karşı tam bir koruma kalkanıdır.
Kaynak.7gunsaglik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...